Добра новина: Събраха се парите за малкия Божи

Добра новина: Събраха се парите за малкия Божи

юни 12, 2023

Фондация „Нощ на Ангелите“ е в действие за следващата кауза в подкрепа на Ивайло

Нощ на Ангелите обяви край на кампанията за малкия Божи, който е диагностициран с аутизъм. За да подобри състоянието си, 5-годишното момче имаше нужда от вливки на стволови клетки в унгарска болница, а необходимата сума за семейството се равняваше на 80 хиляди лева.

Благодарение на мощната и позитивна енергия на хиляди хора, парите се събраха в рамките на един месец, като по-голямата част от парите само за един ден. На 17 септември в деня на Вярата, Надеждата и Любовта се проведе Нощ на Ангелите, където се включиха над 120 заведения, магазини и обекти в Пловдив. Още от сутринта базарът на ядрото в Капана заработи на пълни обороти, а в него повече от 30 автора предлагаха благотворително своите творби – тениски, гривни, картички, играчки, терлички.

Това, което се случи бе поредната инициатива пожънала успех, след като Нощ на Ангелите помогна с близо половин милион лева през 2016 година на Ники с един милион в подкрепа на Ангел през 2020 година.

Днес момчетата се чувстват повече от добре, щастливи сред семействата си, благодарни за цялата любов и помощ от всички, които се включиха в подкрепа на тяхното здраве.

Кампанията тази година бе подпомогната от преки дарители, близо 40 човека, познати лица от предишните кампании, участваха със средства дарени в сметката на семейството на Божидар. Анета и Васил стоически бяха до своето дете с надежда, след поредица от неуспехи, но днес вече се чувстват, че са по-близо до подобряването здравето на детето си.

За лечението на Божидар в чужбина са необходими 80 000 лева. Тъй като отделно по сметката му има събрани още 36 709 лева, семейството му предложи с остатъка от събраните средства да бъде подкрепен друг в нужда. Така остатъкът от парите ще бъде дарен за двегодишния Ивайло Чалъков. Той е с рядка вродена аномалия на крака и се нуждае от средства за поредица от скъпоструващи операции в чужбина, за да може да проходи и един ден да тича заедно с връстниците си.

Фондацията Нощ на Ангелите е подела нова инициатива, за да подкрепи този път малкия Ивчо. Ето какво написаха Ангелите в тяхната фейсбук страница:

Скъпи АНГЕЛИ с големи сърца, в тези трудни за всички ни дни, искаме да ви зарадваме с малко положителни новини Благодарение на вашата безкрайна съпричастност и любов от “ Нощ на Ангелите“ , проведена на 17.09.2021г. успяхме да съберем сумата от 61 173 лв в подкрепа на нашата тазгодишна кауза Заедно за Божи Отделно по дарителската сметка на Божи в момента има 36 709 лв Както знаете, сумата, необходима за вливките на стволови клетки и съпътстващите ги разходи и процедури е 80 000 лв. Семейството на Божи, без да се поколебае предложи тъй като събраната обща сума надвишава нужните им за момента средства, с остатъка от събраните средства да подкрепим някой друг нуждаещ се. Зааедно с тях решихме да подадем ръка на друго малко слънчице от Пловдив – Ивайло Чалъков Той е с рядка вродена аномалия на крачето и се нуждае от средства за поредица от скъпоструващи операции в чужбина, за да може да проходи и да тича заедно с връстниците си Информация за Ивчо публикувиме коментар под поста Благодарим ви още веднъж от сърце, че ЗАЕДНО ще дадем шанс за нов живот на две малки ангелчета! Бъдете живи и здрави и запазете своите най-ценни добродетели!

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: